• Over mij

Wie is Briefkees?

Van luchtige onderwerpen tot serieuze en ingewikkelde zaken. Ik schrijf graag over zaken als ouderschap, maar ik bijt me net zo graag vast in ingewikkelde juridische of medische onderwerpen. Die afwisseling maakt het schrijven juist zo leuk! Is het een onderwerp waar ik nog niets van weet? Ook leuk! Dan leer ik weer bij.

Kees van Briefkees

Briefkees is afgeleid van ‘Kees’, mijn bijnaam. Mijn echte naam is Mirjam Koster. Als klein meisje werd ik Kees genoemd door mijn grote broer, die helaas op 22-jarige leeftijd overleed aan leukemie. De bijnaam Kees is gelukkig altijd gebleven. In 2022 heb ik Briefkees opgericht.

Als jong meisje droomde ik over het schrijven van kinderboeken, maar later koos ik toch voor een rechtenstudie. Tijdens mijn loopbaan als jurist heb ik veel geschreven: vonnissen, adviezen, jaarverslagen. Ik werkte voor overheidsorganisaties en in de gezondheidszorg. Vooral het schrijven gaf mij altijd veel voldoening. Gaandeweg ontwikkelde ik me steeds verder in de richting van tekstschrijver: ik werkte mee aan wetenschappelijke artikelen, schreef blogs, werd vrijwillig tekstschrijver en volgde schrijfcursussen.

Toen mijn dochter een flesweigeraar bleek, werd werken in loondienst ingewikkeld. Dit bleek het perfecte moment voor een nieuwe start! Ik zegde mijn baan in loondienst op en ging aan de slag als freelancer. Meteen voelde ik me als een vis in het water. Toen het thuis allemaal weer op rolletjes liep, richtte ik Briefkees op. Met Briefkees combineer ik schrijfopdrachten en secretarisklussen. Een hele leuke combinatie. Briefkees bleek een schot in de roos: ik werk dagelijks vol energie aan allerlei afwisselende opdrachten!

Klik hier voor mijn LinkedIn-profiel

 

Over mij